zondag 24 maart 2013

Media - Nieuwe nieuwsdecors: BBC One


Bij BBC is er een heel grote reorganisatie aan de gang. Enkele jaren geleden kwam beleidsmakers tot de conclusie dat BBC teveel gericht was op Londen. Televisie en radio door Londeners voor Londeners, vonden ze. Het doelpubliek is iedereen van het Verenigd Koninkrijk, want de Britse openbare omroep wordt gefinancierd met kijk- en luistergeld dat geïnd wordt bij alle bewoners van het Verenigd Koninkrijk. 

Het gigantische TV Centre (6 ha) op 6 km van het centrum van Londen is verkocht, en een groot deel is verhuisd naar het gloednieuwe New Broadcasting House in Manchester. Niet helemaal naar de zin van de medewerkers, die het hippe Londen moeten inruilen voor het provinciale Manchester. 

Uitzondering op de regel, zijn o.a. de nieuwsprogramma's. Die werden allemaal samengebracht in één gebouw. Radio-, televisie- en onlineredacties werden bijeen gebracht. Het is een project geworden van superlatieven: 6000 mensen runnen er 3 24/24u-televisienieuwszenders, 9 radiostations, voor een doelpubliek van 240 miljoen mensen in 27 talen. Kostprijs: 1 miljard euro.

Het oude decor van het journaal op BBC One was opgesteld in het oude omroepcomplex. Vanuit die studio werd ook nog niet in HD uitgezonden. De verbouwingswerken, boden dan ook de kans om met een nieuwe lei te starten.

In onderstaand beeldfragment zie je de eerste nieuwsuitzending op BBC One. In de uitzending zit er ook een reportage over de het nieuwe decor. (Vanaf 05:35)



Meer over de BBC News studios, zie ook Belgian tech in BBC News studios

Meer over de restyling van  VRT, VTM en BBC, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten